5 0

Prezantimi i Reels në Instagram; një mënyrë e re për të krijuar përmbajtje, video argëtuese dhe tërheqëse nga Instagram Stories, që shpërndahen direkt në Feed-in tuaj. Pra, për çfarë bëhet fjalë? A është thjesht një klon i TikTok? A është një shembull tjetër i drejtuesit të Facebook që synon të marrë garën në të njëjtën mënyrë që prezantoi Story si një alternativë ndaj Snapchat?


Instagram Reels ka qenë në zhvillim për disa kohë (që kur u provua në Brazil në fund të vitit të kaluar) dhe u lançua në fillim të gushtit në 50 vende.


Po, do të ishte e pakuptimtë të mendohej se Facebook / Instagram nuk dëshiron të kërkojë të gjitha opsionet në aplikacionet e saj dhe kompania është shumë e aftë të përshtatet me trendet e reja të mediave sociale për të qëndruar në krye të lojës.


Por Reels është inovative dhe ofron një numër përfitimesh ndaj TikTok dhe për markat dhe influencërs që kërkojnë të angazhohen me konsumatorët, ka disa avantazhe të qarta për Reels.


Së pari, ndërfaqja e thjeshtë, miqësore për redaktimit të videos, u mundëson markave, tregtarëve dhe influencërs të ndajnë përmbajtje video në formë të shkurtër sa më shpejt që të munden me përmbajtje statike siç është fotografia. Ju në të vërtetë nuk keni nevojë për orë trajnim për të kuptuar se si të ndërtoni dhe modifikoni video brenda Reels, ndryshe nga konkurrenti TikTok i cili si një aplikacion për redaktimin e videos është shumë më pak miqësor për përdoruesit dhe shumë më i ndërlikuar.


Nga një perspektivë e përdorshmërisë, nuk ka kufizime të titrave, gjë që e bën shumë më të lehtë shtimin e detajeve të rëndësishme - për gjëra të tilla si receta, blogje udhëtimesh. Me TikTok, krijuesit shpesh duhet të përdorin pjesën e komenteve për të shënuar detaje shtesë ose shpjegime të cilat mund ta bëjnë procesin e ngarkimit shumë më të gjatë.


Në mënyrë të ngjashme, ekziston gjithashtu aftësia për të etiketuar një numër pothuajse të pafund të markave, shumica e të cilëve ka mund të jenë tashmë në Instagram. Të gjitha Handles në mbishkrime mund të klikohen duke i bërë profilet të lehtë për tu arritur me një prekje të një butoni, kështu që nuk ka nevojë të tërheqësh njerëz në Instagram sikur të kishte në aplikacione të tjera si TikTok.


Më në fund, për sa i përket redaktimit, Instagram duket se aktualisht ka një të tillë në TikTok kur bëhet fjalë për bibliotekën e tij të madhe muzikore. Kohët e fundit markave iu hoqën të drejtat e tyre për të përdorur këngë të njohura nga artistë në TikTok dhe tani mund të zgjedhin vetëm nga një bibliotekë më e vogël e muzikës. Instagram ende u mundëson markave të zgjedhin muzikë të licencuar për të vendosur videot e tyre, duke bërë një përvojë shikimi shumë më tërheqëse dhe argëtuese.


Tashmë ne po shohim përmbajtje më të pasur, me cilësi më të lartë nga markat dhe krijuesit në Reels, përmbajtje e cila shërben për një qëllim më të thellë sesa të bëhet thjesht për "lojë". Përmbajtja e TikTok, në përgjithësi, është goxha e rastësishme, ndërsa përmbajtja që kemi parë në Reels ndihet më e dobishme dhe në përputhje me përmbajtjen e vetë krijuesve të cilën ata tashmë e kanë krijuar dhe përsosur në faqet e tyre.


Instagram gjithashtu ka bërë më të lehtë gjetjen e përmbajtjes që ju përshtatet. Dhe nëse postimi juaj shfaqet në Explore, do të merrni një njoftim.


Audienca në Instagram, gjithashtu, është një tërheqëse (në shumë kuptime) për markat. Gjenerata Z dhe Millennials - me të ardhurat e tyre më të mëdha të disponueshme - janë më të qetë me Instagram; ata tashmë e përdorin atë. Dhe markat kanë mundësinë të shohin shtrirje edhe më të madhe për këta konsumatorë të dëshirueshëm me Reels mbi Feed-in tradicional të Instagram.Lini një koment